Trenerzy

DAMIAN BURGESS
Mistrz Baristów i Główny Trener
AUTORYZOWANY TRENER SCA
Poziom umiejętności baristy: Profesjonalny
Parzenie: Profesjonalny
Palenie: Średni
Umiejętności sensoryczne: Średni
Zielona kawa: Średni
Z Nowej Zelandii postanowił przenieść się do Włoch w pierwszych latach nowego tysiąclecia, aby pogłębić swoją wiedzę o kawie i przyszedł do Caffè Vergnano w 2008 roku. Z biegiem lat zdobył kompletną wiedzę o surowcu, technikach ekstrakcji i rozwinął umiejętności baristy. Dziś jest dyrektorem naczelnym Akademii Kawy Caffè Vergnano. Odpowiada za kursy poświęcone baristom, dystrybutorom, agentom i importerom na całym świecie, zarządzając zarówno aspektami szkoleniowymi, jak i organizacyjnymi. Od 2010 roku jest głównym sędzią międzynarodowego konkursu "Caffè Vergnano Best Barista".

DAVIDE ROVETO
Trener w Akademii Vergnano
AUTORYZOWANY TRENER SCA
Poziom umiejętności baristy: Profesjonalny
Parzenie: Profesjonalny
Palenie: Średni
Umiejętności sensoryczne: Średni
Zielona kawa: Średni
"Cudowne dziecko" wśród włoskich baristów które zaczęło pracować za ladą w rodzinnej kawiarni w Bari w Apulii w wieku 16 lat. Po uzyskaniu kilku certyfikatów zdecydował się specjalizować w kawie i uzyskać certyfikat autoryzowanego trenera SCA dla modułów "Wprowadzenie do kawy", "Umiejętności baristy" i "Parzenie". Obecnie kieruje Caffè Cognetti w Bari w Apulii i regularnie współpracuje z Caffè Vergnano jako trener w Akademii oraz jako międzynarodowy sędzia podczas konkursów Best Barista.