Nasza kawa, w każdym wyborze

Każde ziarno kawy jest dla nas wyjątkowe.

Jako firma specjalizujemy się w selekcji i paleniu zielonej kawy. Każde pojedyncze ziarno poddajemy starannej selekcji. Wierzymy, że tylko przy takim poziomie dbałości o szczegóły kultura kawy może wzrastać i prawdziwie rozkwitać.

Zawsze dążymy do perfekcji.

Każdego dnia mielimy, palimy, smakujemy i testujemy naszą kawę. Czynimy to przy użyciu tradycyjnych technik, odziedziczonych jeszcze po naszych przodkach. Właśnie w ten sposób powstają doskonałe receptury, zapewniające niezapomniane doznania smakowe.

Świadomość naszego pochodzenia.

Od ponad 40 lat kultywujemy silne relacje z czołowymi producentami na całym świecie, wybierając wyłącznie tych partnerów, którzy oferują najwyższe standardy jakości. Każda współpraca jest przez nas skrupulatnie monitorowana, na każdym etapie produkcji. Jeszcze przed zakupem zielonej kawy, jej próbka zostaje wysyłana do naszego biura w Turynie. Tutaj, pan Carlo osobiście testuje kawę, analizując jej jakość i pochodzenie. Następnie, jeżeli próbka ta spełnia wszystkie standardy, dokonuje się realizacja zamówienia. Gdy kawa dociera do europejskiego portu, pan Carlo ponownie otrzymuje kolejną próbkę z tej partii, aby upewnić się, że jej jakość pozostała niezmiennie doskonała podczas całego procesu dystrybucji.

Zwracamy uwagę na każdy etap i proces produkcyjny

Wszystkie ziarna kawy są segregowane według kraju pochodzenia i starannie przechowywane w naszej placówce w Turynie, gotowe do palenia.

Nieustannie dążymy do doskonałości

Pietro Vergnano wybiera tylko najlepsze ziarna kawy. Osobiście dba o to, aby surowce stosowane na każdym etapie produkcji oraz w naszych gotowych produktach spełniały wszystkie normy jakości i bezpieczeństwa, wymagane przez przepisy krajowe, jak również przepisy dotyczące poszczególnych produktów.

Chronimy tradycję.

Palenie to najdelikatniejszy etap produkcji kawy. Dla osiągnięcia idealnej równowagi między aromatem a intensywnością smaku, ziarna kawy muszą być perfekcyjnie wypalone, pamiętając o tym, że mają one różne kształty i rozmiary. Jest to możliwe dzięki powolnemu paleniu, tradycyjnej metodzie, która różni się od procesów przemysłowych i zapewnia kawie możliwie najlepsze i równomierne opalanie.

Z Turynu na cały świat

W fabryce Caffè Vergnano świeża kawa jest pakowana i wysyłana do kawiarni, barów i sklepów na całym świecie. Dzięki temu możesz cieszyć się wysublimowanym smakiem Caffè Vergnano wszędzie tam, gdzie jesteś.

Przygoda trwa

Wszyscy, którzy z nami pracują, stają się częścią wielkiej rodziny, dla której miłość do kawy jest sposobem na życie. Dystrybucja Caffè Vergnano na całym globie to niezwykła przygoda. Carolina podróżuje po całym świecie, opowiadając o jakości i pasji Caffè Vergnano. Odwiedziła już ponad 60 krajów.
Sieć wybranych przez nas partnerów żyje naszą kawą, dumnie reprezentując włoską doskonałość na całym świecie.

Sieć baristów pełnych pasji

Bariści i właściciele kawiarni to ogromna część naszej historii. Dzięki ich doświadczeniu nasze produkty ożywają. Enrico Vergnano zarządza i rozwija naszą sieć niezwykłych hoteli, barów i restauracji w całych Włoszech, tworząc autentyczne, pełne pasji doznania kawowe.

Pasja, od plantacji do filiżanki kawy

Wierzymy, że każda kawa, którą tworzymy, opowiada wyjątkową historię.
To opowieść o podróży każdego ziarenka kawy, od kraju pochodzenia do filiżanki, którą trzymamy w dłoniach. Chcemy, aby każde przygotowane przez nas espresso i każdy wytwarzany przez nas produkt wyrażał to, co najlepsze we włoskiej kulturze kawowej. Wszystko po to, by zjednoczyć naszych klientów z całego świata w niezapomnianym kawowym doświadczeniu.